🍯 MUHTEŞEM BAL ŞERBETİ🍯

 🍯 MUHTEŞEM BAL ŞERBETİ🍯

FELÇ HASTALIĞI VE ENERJİ İÇİN!
Kaynatılmış bal suyunu zararlı diye zannetmeyin!(zehiri köpüğüdür süzüp alınır)
Uygur tababetine göre 
Bal kaynatılınca etkisi daha da artar!
🔻Çok basit ama çok etkili Bal şerbeti:
Bal şerbeti ne işe yarar? Nasıl yapılır ?
Bal arıları tarafından çeşitli çiçeklerden üretilen tadı şirin (tatlı) olan, kıvamı koyu, yenmesi kolay  gıda türüdür. 
🔻Balin Mizacı: yeni üretilen: 1.derecede sıcak, 2. derecede kurudur.
eskimiş (bir sene içindeki) hâli 2.derecede kuru sıcaktır. (balın mizacı çiçeklerin mizacına göre farklıdır).
🔻BU KÜRDEKİ BAL ŞERBETİMİN MİZACI NEMLİ SICAKTIR.
🔻Özellikleri: Kan damar tıkanıklıkları ve hücreler arasındaki su'deyi açıcı,sinirleri güçlendirici , toksin ve  ödem atıcı, mide-bağırsak hizmetini tetikleyici, hücrelerin çürümesini engelleyici, cildi parlatıcı, balgam sökücü özelliklere sahiptir.
🔻Bal şerbeti ise yukarıdaki etkilerden hariç özel olarak beyin, kan, damar tıkanıklığından dolayı felç geçirenler için çok faydalıdır,güçlü enerji vericidir.. 
🔻Bal şerbeti yapım usulü:
Bal 1 kg, su 6 litre.
Kısık ateşte bal ile su kaynatılır. Kaynamaya başladığında oluşan köpüğü bitene kadar alınır (zehiri temizlenmiş oluyor). Kaynaması 4 litre kalana kadar devam eder ve alınır. 
🔻Kullanım miktarı:
Kişinin durumuna göre 100-150 gramdan, hergün 4-5 kere ısıtılıp içilir.
🔻Kişi şeker hastasıysa  tarçın ve limon karıştırıp yaparsa şekere dokunmaz.. Bal hakikiyse şeker hastasını etkilemez
Sağlıklı kişi kullanırsa muhteşem enerji oluşturur Allah’ın izniyle 
《Uygur tebabeti konusu》kitaptan alındı .
📌İhtiyaç duyanların istifade etmesi için paylaşmanız ricamızdır!

Uygur Tababet akademisi 
Hekim Abdülkadir Kaşgari
#BAL #BALSERBETİ

Bu blogdaki popüler yayınlar

Oksalit asit nasıl hazırlanır ve kullanılır.

İnvert Şurup Yapımı

Kovana Kat Atma