Sıcak içieceklere Bal Katmak

Sıcak İçeceklere Bal Katmak Zararlıdır!
Bal çayların antioksidan değerini arttırır, sadece bal değil şeker de arttırır, pekmezde , tatlı olan her şey. Ancak bu çalışmayı yapan kişiler hmf değerlerine hiç bakmışlar mı, özellikle çiçek balları. Kristalleştiğinde 45 derece üstünde çözmek dahi hmf arttırır.
Hatta raflarda uzun süre ışık altında kalan ballarda olduğu yerde hmf artar. 
Devletin hmf ölçümleri yüksek olan ballara satış izni yok. 
Yani antioksidan değeri artsada daha çok önemli olan hmf miktarında artmaya sebep oluyor. 
3 liralık fayda 10 liralık zarar. 
45 derece üstü hep tehlikedir.
Alıntı ; Soner Güner den

Bu blogdaki popüler yayınlar

Oksalit asit nasıl hazırlanır ve kullanılır.

İnvert Şurup Yapımı

Kovana Kat Atma