Arı Ekmeği ve yararları

ARI EKMEĞİNDEKİ HİKMET

Polenin aslında insanlar için direkt yoldan tüketimi çok doğru bir yol değildir. Bunun nedeni tek mideli kedi, köpek, insan gibi canlıların selüloz denen maddeyi sindirememesi ile ilgilidir. Genellikle dikenli, kestane meyvesinin ağaçtaki dikenli kabuğuna benzer. Selüloz sadece Ruminant denen geviş getiren hayvanların midesinde oluşan bakteriler tarafından rahatça parçalanabilir. Polenin üzerinde ki selüloz parçalanmaz ise o zaman içindeki gıdayı dışarı salamaz. Bu kural arılar için de geçerlidir. Arılar da selulozu kolayca parçalayamazlar. Polen arılarda iki şekilde sindirilir. Direkt yoldan yediğinde sindirim zor olur. Sindirimi arı ekmeğine (perga) göre çok daha uzun zaman alır. Arının bağırsaklarındaki mikroorganizmalar özellikle laktik asit bakterileri sindirimi yavaş yavaş gerçekleştirir. Ayrıca arı poleni petek gözlerine basar sıkıstırır bu esnada enzim ve laktik asit bakterileride katmış olur. Bakteriler çoğalarak laktik asit seviyesini artırır. Böylece üzerinde ki selüloz deforme olmaya başlar. Arı ekmeğini asla polen gibi düşünmeyin. Polenden çok daha değerli, polenden çok daha yarayışlı bir gıdadır.
Alıntı; Yasin Köycü den

Bu blogdaki popüler yayınlar

Oksalit asit nasıl hazırlanır ve kullanılır.

İnvert Şurup Yapımı

Kovana Kat Atma